Reisetips Tokyo

Reisetips Tokyo: Tokyo er en av de mest spennende destinasjonene på jorden, kjent for shōguns, samuraier, jakuza, chanoyu, sushi, kalligrafi, kadō og mye annet. For en nordmann finnes det ingen plass mer eksotisk enn Tokyo.

Stortokyo, som inkluderer nærligende Yokohama og Kawasaki er verdens største metropol, med over 38 millioner mennesker. Tokyo er forretning- handels- og industrisenter for både Japan og resten av Asia. Byen har en veldig gammel og rik kultur, med massevis å oppleve.

OL 2020

Fredag den 24. juli 2020 starter Sommerlekene i Tokyo. Vi hos OlympiskeLeker.com tar selvsagt turen til Japan for å overvære lekene. Billettene har enda ikke blitt lagt ut for salg, men vi bestiller så snart de er tilgjengelige. Vi antar at billettsalget starter 24. juli 2017, nøyaktig ett år før lekene starter. Når man først er i Tokyo så er det utrolig mye som må oppleves, også utenfor OL-sirkuset. Her er vår guide for Reisetips Tokyo.

Mat og drikke

Reisetips Tokyo
Det er ikke lov til å dra til Tokyo uten å prøve sushi, ramen og sake. Det burde i hvert fall ikke vært lov!

Sørg også for at du får med deg Chanoyu, som er en japansk teseremoni. Denne teseremonien blir også kalt Chadō og er én av tre klassiske japanske kunstformer.

Per 2018 er det 12 forskjellige 3-stjernes Michelin restauranter i Tokyo. Hvis du reiser med høyt budsjett og elsker fine dining så vil vi anbefale å legge inn en bordreservasjon så tidlig som overhodet mulig.

Hvis du reiser med et litt mer folkelig budsjett så er det ingen grunn til å forvile. Japan har en veldig sterk matkultur, så du er nesten garantert god mat uansett hvor du velger å spise.

Kōdō og kadō

I tillegg til teseremonien Chadō som vi allerede har nevnt så består de klassiske japanske kunstformene av Kōdō og Kadō.

Kōdō er kunsten å nyte japansk røkelse. Skikken startet i år 595 da et stykke drivved av agartre endte opp langs Japans kyst. Trebiten ble presentert til den lokale prinsen som kjente til røkelseskunsten fra et buddhistisk rituale. Agartre ble deretter importert til Japan fra Kina via silkeveien, og det ble en sterk tradisjon ut av det som har vart i over 1400 år.

Kadō er kunsten å arrangere levende blomster. Kunsten har i likhet med Kōdō pågått i over 1400 år.

Parker

Reisetips Tokyo

Koishikawa Korakuen er en av Tokyos eldste og fineste parker. Parken ble bygd i Edo perioden, som vi skal skrive mer om nedenfor. Parken ble anlagt rundt den private boligen til den regjerende Tokugawa familien.

Parken er åpen for offentligheten og består av en stor mengde miniatyr-fremstillinger av berømte plasser i Japan og Kina. Parken er aller vakrest på høsten, men den er også praktfull på sommeren.

Det koster 300 yen (ca. 22 kroner) for adgang i parken og åpningstiden er 09:00 – 17:00.

Sandstrender

Det er et par strender i selve Tokyo, men svømming er ikke tillatt der. Det er dog mange fine strender utenfor byen som kan nås med tog. Det er absolutt verdt å sette av en dag til stranda dersom du har tid og liker strandlivet.

Transport

Vi kan ikke lage en guide for Reisetips Tokyo uten å skrive om transport!

Tokyo har et ekstremt godt utbygd nettverk av tog. Togene er verdenskjent for hvor godt de holder seg til tidsskjemaet, så du kan være 100% sikker på at toget kommer når det skal.

Det er mulig å kjøpe dagsbillett til toget, men disse er som regel overpriset. Kjøp heller en billett for hver enkelt tur.

Du må også være oppmerksom på at dagspass kun kan brukes hos det togselskapet du har kjøpt det for. Det er flere forskjellige togselskap, så hvis du er usikker bør du kjøpe billett for hver tur.

Togbilletter finner du her.

Reisetips Tokyo

Vi har tidligere laget en reiseguide til Tokyo. Den kan du lese her.

Tokyos historie – kort fortalt

Området har vært bebodd i 5000 år, men det var først i 1457 at byen Edo, senere Tokyo, begynte å vokse. Byen begynte å vokse i forbindelse med at den militære lederen Tokugawa Ieyasu bygde en festning som han brukte som sitt militære hovedkvarter. Denne festningen ble ferdig fremstilt i 1606 og har siden 1868 blitt brukt som keiserens palass.

Palasset er alldeles praktfullt og er et must å besøke når man er i Tokyo. Edo Palace befinner seg i en særdeles velholdt park som er åpen for offentligheten. Enkelte deler av området har begrenset adgang, så man må kjøpe billetter på forhånd. I 1721 var Edo verdens største by målt i innbyggertall, med 1,1 million innbyggere. Det var først i 1889 at byen skiftet navn til Tokyo.

Japan var den første byen i verden til å romme 10 millioner innbyggere. Det skjedde i 1962. I 1964 fikk Tokyo tildelt sommer-OL. Det hadde tatt lang tid å bygge opp landet igjen etter andre verdenskrig, men på dette tidspunktet var amerikanerne ute av landet, befolkningstallet økte, og den jevne japaner var stolt av landet sitt igjen.

Japan hadde et sterkt fokus på å fremme internasjonal fred under Sommerlekene i 1964, til tross for det nære samarbeidet med USA under den kalde krigen. Målet var å vise til verden at Japan hadde kommet seg etter krigen, fremmet fred, og hadde stort fokus på idrett. Sommerlekene i 1964 ble vellykket og Tokyo satt igjen med en krafitg oppgradert infrastruktur og et godt rykte som idrettsnasjon.

Siden forrige OL har Japan vært preget av en rekke naturkatastrofer, samt en enorm økonomisk kollaps i 1990, etter 9 år med ekstrem vekst. Dette førte til to tiår med økonomisk stillstand. I 2013 fikk Tokyo tilslag på sitt bud som arrangør for sommerlekene i 2020.

Reisetips Tokyo del 2 kommer ved en senere anledning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *