Billetter til Tokyo OL 2020

Priser på billetter til Tokyo OL 2020 har blitt offentliggjort. Prisene er vel å merke for billettene som blir solgt i Japan. Billettene vil bli solgt på internett, hos reisebyrået JTB, og i utvalgte butikker i Japan. Internettprisene blir ikke nødvendigvis de samme, men dette gir en pekepinn.

Tilgjengelighet

Billettene ligger ikke ute for salg enda, men Japans største avis avslørte nylig at billettene vil bli lagt ut for salg i slutten av april 2019.

Dette sammenfaller med Japans “Golden Week”, som er en uke med mange helligdager. I 2019 blir Golden Week spesielt lang, på grunn av et lovforslag som nettopp ble vedtatt, hvor dager som faller mellom to helligdager også skal være helligdager. Dette medfører at 29. april til 6. mai blir helligdager i Japan i 2019.

OL-billetter vil først bli tilgjengelig i Japan før de blir tilgjengelig i resten av verden til forskjellige tidspunkt. Vi kommer tilbake med nøyaktig informasjon så snart det er tilgjengelig.

Billetter til Tokyo OL 2020

De billigste billettene kommer til å koste 2020 yen i Japan, noe som nok er en symbolsk sum. Det betyr at de billigste billettene kun kommer til å koste ca. 150 kr. Disse billettene er kun tilgjengelig for grupper, og kun for åpnings- og avsluttningsseremoniene, samt enkelte innledende øvelser.

De billigste billettene som selges til enkeltpersoner kommer til å ligge på 2500 yen, som tilsvarer 185 kr etter dagens kurs.

På den andre siden av skalaen vil det bli solgt billetter til åpningsseremonien med prislapp helt opp til 22 000 kr.

Prisene på billetter til Tokyo OL 2020 har blitt satt med tanke på å tilrekke folk fra forskjellige sikt av samfunnet. OL skal tross alt være en folkefest.

Over halvparten av billettene kommer til å bli solgt for mindre enn 8000 yen (593 kr). Disse prisene er hovedsaklig for fotball, ishockey og maraton. Billetter for friidrett blir de dyreste, med priser fra 220 kr til 9500 kr.

Billetter til Tokyo OL 2020
Bilde av billett til London OL, lånt av David Holt fra London, England.

Prisene ser altså ut til å havne på ca. samme nivå som OL i London.

OL-arrangøren sikter på å selge 7,8 millioner billetter til Tokyo OL 2020, for totalt 5,65 millarder kroner. Sommerlekene i Tokyo kommer til å koste over 100 milliarder kroner, så det er ingenting å utsette på billettprisene.

Vi kommer også tilbake med mer informasjon om odds på Tokyo OL 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *