I 2015 vant Kina æren av å være vertsnasjon for de olympiske vinterlekene i 2022. 4. februar 2022 vil den olympiske ilden igjen tennes, og OL i Beijing offisielt begynne.

De i alt 109 olympiske konkurransene fordeles på tre ulike soner: Beijing, Yanqing og Zhangjiakou. Den nylig konstruerte Intercity-jernbanen Beijing-Zhangjiakou vil føre besøkende mellom de tre sentrale områdene på kun én time.

Om Kina

Kina er det største av alle asiatiske land, og kan også skryte av én av verdens mest varierte geografier. Landet opplever dessuten en positiv utvikling innen både infrastruktur og idrettstilbud, takket være et stadig større søkelys på en sunnere og mer bærekraftig livsstil.

Restriksjoner

Kina tar den pågående epidemien svært seriøst, og deres tiltak i henhold til COVID-19 er blant verdens strengeste. Resultatet er at alle idrettsutøvere må tests daglig. I tillegg har dessverre ingen internasjonale tilskuere tillatelse til å komme inn i landet mens lekene pågår. Den kinesiske befolkingen har derimot mulighet til å observere lekene på stedet, dersom de er vaksinerte.

Beijing

Den første sonen er lokalisert sentralt i hovedstaden Beijing. Her vil åpnings- og avslutningsseremonien for lekene, i tillegg til all sport på is, bli holdt.

Beijing nasjonalstadion

På denne stadionet vil åpnings- og avslutningsseremoniene finne sted. Denne lokasjonen var også stedet for åpnings- og avslutningsseremonien i 2008.

Beijing nasjonale vannsportsenter

Også dettes senteret var del av 2008-lekene, og skal i 2022 fokusere på curling.

Beijing nasjonale innendørsstadion og Wukesong sportssenter

Med kapasitet på 20 000 og 18 000 besøkende, vil konkurranser innen ishockey holdes ved innendørsstadion og Wukesong sportssenter ved de kommende lekene.

Beijing nasjonale skøyteoval

Her ble aktivitetene landhockey og bueskyting arrangert sommeren 2008. 14 år senere vil arenaen nok en gang holde et olympisk arrangement, nå i form av kunstløp og hurtigløp under vinter-OL.

Yanqing

Vinterlekenes andre sone er lokalisert nordvest i Beijing, og vil by på både skibegivenheter og aking. Disse aktivitetene fordeles på over hele 20 vinterarrangementer, som i praksis tilsier fem nye bygg i tillegg til to midlertidige arenaer.

Xiaohaituo alpinarena

Denne vinterarenaen er å finne nordvest i Yanqing-distriktet og er Kinas høyeste alpine skisenter. Fasilitetene tilbyr syv forskjellige skiløyper, og rommer hele 8 500 tilskuere.

Xiaohaituo bobsleigh- og akebane

Disse banene er alle nybygde, spesielt med tanke på OL i 2022, og består av bakker på til sammen 1,9 km. De tilhørende fasilitetene har en kapasitet på nærmere 10 000 besøkende.

Zhangjiakou

De olympiske lekenes tredje sentrale område er byen Zhangjiakou, i Hebei-provinsen, 180 km nordvest for Beijing. Området vil stå for arrangeringen av til sammen 51 ski- og snowboardkonkurranser under neste års vinter-OL.

Zhangjiakou nasjonale skiskyttersenter

Kinas nasjonale skiskyttersenter i byen Zhangjiakou, i nord-Hebei, skal stå for skiskytterkonkurranser i 2022.

Zhangjiakou nasjonale hoppsenter

Dette senteret i Chongli-distriktet vil fungere som vertskap for både hopprenn, samt det nordiske kombinertarrangementet under de olympiske vinterlekene neste år.

Zhangjiakou Nasjonale langrennsenter

Det nye nasjonale langrennsenteret vil være med på å lede langrenns- og nordiske kombinertarrangementer (sammen med Zhangjiakou nasjonale hoppsenter), ved de olympiske lekene i 2022.

Genting snøpark

Dette lokalet består av to ulike deler, for best å ivareta arrangementene. Fra ett visningsområde vil 3 300 tilskuere kunne se konkurranser innen både snowboard, storslalåm og ski. Videre kan opp til 4 000 tilskuere observere halfpipe- og slopestyle i Genting snøpark.