Slik flyr du til Tokyo OL 2020

Vi har laget en reiseguide i flere deler til Tokyo OL 2020 – her kommer første del om hvordan du kommer deg dit. Vi har i hovedsak fokusert på at reisen foregår i luften, av hensyn til tidsbruk.

I luftlinje er avstanden mellom Oslo og Tokyo over 8 400 kilometer. Det er dessverre ikke direktefly fra Norge til Japan, men det stopper garantert ikke norske OL-entusiaster fra å ta turen.

Men veien fra din datamaskin eller ditt nettbrett til Japans hovedstad kan bli både kronglete og mentalt tøff om du ikke følger våre gode råd.

Lang reise

Ja, du kan sette deg godt til rette. Den aktuelle reisen vil nok ta ca. 13-15 timer, men det avhenger av både mellomlanding, reiseselskap og humøret til enkelte statsoverhoder.

Det er nemlig bare å forvente at du skal reise til Asia via Istanbul. Landets mye omtalte president Erdoğan har jo planer om å styre til evig tid, og med hjelp fra norske arkitekter bygges verdens største flyplass.

Det er derfor ingen tvil om at Tyrkia vil være et viktig knutepunkt i internasjonal luftfart, og med Turkish Airlines kan du forvente deg topp service, tilgang til siste nytt innen Hollywood-videoer og trolig en liten forsinkelse på Ataturk.

Hvilke flyr til Tokyo OL 2020?

Men det positive er at med flere operatører i markedet så har flybillett-prisene falt. Det er absolutt mulig å få en Tokyo-reise til en ok pris, men du bør nok starte planleggingen innen OL-fakkelen har nådd den japanske grenseposten.

Du kan sjekke Finnair som flyr via Helsinki i samarbeid med Japan Airlines fordi den finske hovedstaden Helsinki er en populær mellomlanding. SAS har selvfølgelig København på ruteplanen og gjerne også Doha ettersom Qatar Airways tar hånd om reisen.

For de som har gode sovevaner og nerver av olympisk stål bør jo Aeroflot via Moskva være et interessant og spennende valg. Air Baltic flyr også via Moskva, men med ytterligere to stopp på ruten i Riga og Beijing, og dette er i samarbeid med Air China.

Etihad bruker sinnsyke milliarder-summer på å promotere seg via toppklubber i fotball, og de bør by sine passasjerer på imponerende service og god komfort via Paris og Abu Dhabi, mens British Airways tar deg fra Oslo via gamle gode Heathrow.

Hva koster det å fly til Tokyo OL 2020?

En tur-retur reise vil koste alt fra 5 000 kroner til ca 15 000 kroner, og du finner alle reisemuligheter via selskapenes hjemmesider, Tripadvisor eller for eksempel Skyscanner.

Det kan være mulig å finne billige flybilletter hvis du sjekker Norwegian og Ryanair ettersom disse lavpris-selskapene kan enkelt og billig ta deg til en europeisk hovedstad, for så at du fortsetter reisen til Japan med f.eks SAS, Lufthansa, KLM, AirFrance, Japan Airlines og Turkish Airlines. Det er bare å hamre løs på tastaturet fordi Google fikser det meste!

Hvilken flyplass bør jeg velge?

Vet du forresten at Tokyo har to store kjente flyplasser? Flyselskapene lander enten på Narita internasjonale lufthavn (NRT) som ligger ca 60 kilometer øst for Tokyo eller Haneda (HND) som ligger 20 kilometer fra sentrum. Dette er to store imponerende flyplasser som tar imot ti-talls millioner passasjerer hvert år.

Du må selvfølgelig ha gyldig pass for å reise utenlands, og du vil få utstedt et visum med 90 dagers varighet på flyplassen i Tokyo.

Les historien om Sommer OL her!