Hva kan man gjøre i Tokyo under OL 2020?

Konichiwa! Det er japansk og betyr «Hei!»

Det er bare å ønske Ola Nordmann lykke til om han skal sjekke pulsen på Japans hovedstad. Gled deg! Tokyo er den gamle gode fiskerbyen som ble en av verdens teknologi-metropoler, og den har blitt en perle for reiseglade og opplevelseslystne mennesker.

Storbyen med over 13 millioner innbyggere byr på gamle tradisjoner, internasjonal shopping, et organisert kaos av mennesker, skyskrapere, flotte templer og fornøyelsesparker.

Hva kan man gjøre i Tokyo?

Hva har du egentlig lyst til å gjøre i Tokyo? Slurpe nudler? Shoppe? Synge karaoke? Eller sjekke ut siste nytt innen tekniske duppeditter? Valgene er ihvertfall MANGE!

Det første turisten normalt spør om ved ankomst hotellet er; «hei, hvor er sentrum i byen?» Men om du stiller det spørsmålet i Tokyo vil resepsjonistens armer veie rundt som Steven Seagal i en klassisk kampscene.

Den japanske hovedstaden har nemlig ikke ett sentrum, men bydeler som er oppdelt i totalt 23 distrikter. I stor-Tokyo bor det hele 36 millioner mennesker, og hver bydel er som en egen storby.

Shibuya

New York har Times Square. London har Piccadilly Circus. Japan har Shibuya som er kjent for det enorme lyskrysset med verdens travleste fotgjengerovergang. Store motebutikker, trendy ungdom, shoppingsentre, flotte restauranter og det vrimler av turister. Selvfølgelig skal alle krysse fotgjengerovergangen – flere ganger!

Du har kanskje sett dette internasjonalt kjente krysset tidligere? Ja, det kan stemme om du er en filmelsker. Bill Murray og Scarlett Johansson ble fanget på filmrullene til regissør Sofia Coppola i 2003, og Lost in Translation er en ypperlig film hvor Shibuya spiller en spennende setting.

Det er derimot Tokyos underverden som spilte en viktig rolle i The Fast and The Furious: Tokyo Drift, men her har du to gode forslag til underholdning på flyreisen. Se flere filmer som er filmet i Tokyo her.

Akihabara

AkihabaraEn bydel som handler om elektronikk med hundrevis av butikker, og prisene kan variere som dagen er lang. Akihabara er liksom en bydel du bare MÅ besøke uansett om du ønsker å handle elektriske produkter, mobiltelefon, nettbrett, fotokamera, drone, fancy hodetelefoner eller billig teknisk dilldall som du trolig aldri kommer til å bruke. Det er likevel greit å ha litt disiplin på lommeboken fordi Tokyo regnes som en av de dyreste byene i verden. Men moro allikevel!

Shinjuku

ShinjukuDenne klassiske bydelen har du ringet rundt på kartet på grunn av togstasjonen fordi Shinjuku er verdens mest trafikkerte jernbanestasjon. På dagtid er gjennomsnittsalderen betraktelig høyere sammenlignet med Shibuya, men på kvelden er det neonlys som gjelder, spillemaskiner går non-stop og her har du også Tokyos Red Light District godt dekket av skyskrapere. Lenge leve galskapen!

Dette var bare en liten smakebit på Tokyos vanvittige lange liste av steder å besøke. Les gjerne mer om de andre bydelene, men dette skal vi komme tilbake til i andre artikler. Akasaka, Aoyama, Asakusa, Ginza, Harajuku, Ikebukuro, Jinbōchō, Kasumigaseki, Marunouchi, Nagatachō, Odaiba, Omotesandō, Roppongi, Ryōgoku, Shinagawa, Shinbashi og Ueno kan by på kulturell stimuli, politisk historie, grønne lunger, sumolidenskap og matopplevelser av en annen verden.

Les hvordan du kan reise billigst, og best til Tokyo her!

Domo arigato gozaimas betyr forresten «Tusen takk!».