OL tipping

OL tipping står snart på programmet og vi er selvsagt ute i god tid, med gode råd. Først og fremst bør du vite at det er vanskelig å tippe på OL.  Årsaken er selvsagt at det er fire år mellom hvert vinter-OL og sommer-OL. Dermed kan ikke OL analyseres på lik måte som en fotballkamp i Eliteserien.

Hvorfor OL tipping er vanskelig

Hovedårsaken til at OL tipping er så vanskelig er at det ikke finnes historiske data som kan analyseres, ikke på samme måte som Eliteserien, NFL eller NBA. Mange av atletene som skal konkurrere i OL i Tokyo i 2020 har deltatt i OL tidligere, men det kommer til å være fire år siden forrige gang de har deltatt i OL. Fire år er enormt lang tid i idrettsverdenen. Dermed gir ikke resultater fra forrige OL en god pekepinn, dersom utøveren i det hele tatt var med i forrige OL.

I stedet må man se på relevante resultater i tiden som leder opp til OL, men det gir heller ikke et komplett bilde siden trening og resultater i andre konkurranser ikke skjer under samme omstendigheter.

Tipping på OL

Dette er flotte nyheter for deg som vil tippe på OL! Siden det ikke finnes så ekstremt mye data som kan analyseres så er det større sjanse for at bookmakerne setter feil odds. Det er dette oddsspillere lever av.

Sjansen for å være en vinnende oddsspiller på f.eks. NBA er veldig liten siden bookien sitter på ekstremt detaljert informasjon om spillerne og lagene. Du må være et statistisk geni av ypperste klasse for å ha en sjanse til å vinne i slike markeder.

Et annet eksempel er MLB. Filmen Moneyball, som er en filmatisering av boken til Michael Lewis, viser hvor viktig statistisk analyse er i slike idretter. I forkant av 2002 sesongen av MLB bygget Oakland Athletics et nytt lag basert utelukkende på statistiske analyser. Det medførte en ubrutt seiersrekke på 20 kamper, ny rekord i ligaen.

I 2019 blir det dedikert enormt mye datakraft til å analysere alle idretter, både av trenere, bookmakere og profesjonelle oddsspillere.

Dette er ikke en problemstilling for de som tipper på OL. Det finnes ikke nok data til å gjøre en dyptgående analyse, og det er definitivt en positiv ting for de som ikke har en doktorgrad i statistikk.

For å vinne penger på OL tipping bør du gjøre følgende:

• Lese deg opp om utøveren / laget du vurderer å tippe på. Har det vært skader? Skandaler? Er det noe som kan gjøre at resultatet blir bedre eller verre enn ventet?
• Analysere resultater fra tiden rett før OL. Hvordan er formen til utøveren(e)?
• Sammenligne odds mellom forskjellige bookies. Dersom én bookie har vesentlig høyere odds enn alle andre så er det stor sjanse for at du har funnet et verdispill. Slike feil blir sjeldent stående lenge, så sørg for å benytte deg av den gode oddsen så fort som mulig.

OL 2020 Tokyo

Det skal konkurreres i 339 forskjellige disipliner, fordelt på 33 idretter. Vårt tips er at du fordyper deg i én eller to disipliner, og spiller hardt på dem. Dersom du gjør en grundig jobb kan du sitte på mer informasjon enn bookmakeren, og utnytte dette til din fordel.

OL tipping
Spesielt interessant er det at det har blitt lagt til 18 nye disipliner, fra fem forskjellige idretter i 2020. Det betyr at bookien ikke har erfaring med å sette odds på disse disiplinene. Det byr på muligheter for den som er villig til å jobbe for det.

For mer informasjon om OL tipping bør du lese her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *