Odds på friidrett

Det å spille odds på friidrett har blitt mer populært i senere år, og ble enormt populært før Sommer-OL i London i 2012. Vi skal her se på faktorer du bør tenke på før du plasserer dine spill for OL i Tokyo 2020.

Friidrettshistorie

Det flotte med friidrett er at alle kan delta, og alle har deltatt opp gjennom historien.

OL er faktisk en videreutvikling av friidrettskonkurranser som ble holdt i antikkens Hellas. Arkeologer og historikere har funnet spor av friidrettskonkurranser helt tilbake til år 900 f.Kr., men vi kan trygt anta at folk har konkurrert seg imellom siden det moderne mennesket oppsto for 200 000 år siden.

Det første OL ble arrangert i år 776 f.Kr. i Olympia, i antikkens Hellas. Den gangen var det kun et langdistanseløp det ble konkurrert i. Den første vinneren var grekeren Koroibos. Det tok rundt 500 år før det ble konkurrert i forskjellige grener og sporten bredte seg utenfor Hellas, da til Italia. Først i Middelalderen spredte organisert friidrett seg til Nord-Europa.

Friidrett sånn som vi kjenner det i dag begynte å ta form på 1800-tallet, sterkt hjulpet av Amateur Athletic Association of England som arrangerte en turnering kalt AAA Championship.

odds på friidrett

Odds på friidrett

Det er relativt få tilgjengelige marked når det kommer til odds på friidrett, i hvert fall sett i forhold til fotball. Det kommer ganske enkelt av at det er lavere interesse for odds på friidrett.

De vanligste markedene for odds på friidrett er:

Seier – Dette er selvsagt det mest populære spillet uansett gren. Alle elsker en vinner og det er i hovedsak vinneren vi bryr oss om når vi ser på sport.

Seier uten – Dette markedet er forbeholdt grener hvor én utøver er storfavoritt. Den spilleren som er storfavoritt blir da ekskludert fra spillet, slik at den som får andreplassen blir vinner av spillet.

Tid – Det finnes et mylder av forskjellige innsatser relatert til tid i friidrettsgrenene av OL.

Vil verdensrekorden bli slått – Et stort spenningsmoment.

Vinner medalje – Om en utøver vinner en medalje

Antall medaljer til et land – Norge kommer nok aldri til å trone øverst på pallen i Sommer-OL, men vi har tro på en stigende trend.

Det viktigste momentet når det kommer til odds på friidrett er formen til utøverne. Derfor er det viktig å følge med på utøverne i de siste seks månedene før OL starter.

Det er verdt å merke seg at Tokyo-forhold er svært utfordrende for utøverne, med forventet temperatur på 33 varmegrader og 70% luftfuktighet. For å vinne medaljer i Tokyo i 2020 må man trene i slikt klima allerede flere år i forveien.

De norske utøverne har eget varmerom på Toppidrettssenteret i Oslo. Britene derimot har et mye bedre utviklet system som de har brukt over 300 millioner kroner på. Norge har brukt 4 millioner kroner på sitt system, så det er en enorm klasseforskjell.

Gjør research på dette før du plasserer dine spill. Har utøveren et skikkelig støtteapparat i ryggen? Hvis ikke blir det svært vanskelig å prestere under de tøffe Tokyo-forholdene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *