Fotball skaper OL-hysteri i Japan i 2020

Norge har Tippeligaen. I England er det Premier League-feber. USA har satset milliarder av dollar på Major League Soccer, og i den spanske La Primera er det sene avspark på grunn av gigantiske TV-avtaler. Fotball har en enorm popularitet i Asia, og Japan lanserte sin egen J.League i 1993. Japanerne lover å by på fotballfest i OL-2020, og kanskje kommer Neymar?

Det er bare nasjonalsporten baseball som er større enn fotball, og det japanske fotball-landslaget som populært kalles «Samurai Blue» har en mektig fanbase i et land med over 127 millioner innbyggere. Appetitten for fotball er enorm! Ja, det spilles fotball også i Tokyo, og vertsnasjonen har stor tro på at OL blir en fest langt utenfor Tokyos bygrenser.

Fotball i OL 2020

I perioden 22. juli til 8. august skal både herrene og damene kjempe om heder, ære og gjeve medaljer. Med 18 lag i den japanske toppdivisjonen J1.League er fotballinteressen godt spredt ut over hele landet. OL-arrangøren har vært smarte. Kampene er fordelt på syv ulike byer. Det betyr kamper på landskamparenaen National Stadium in Tokyo, F.C. Tokys hjemmebane Tokyo Stadium (Ajinomoto Stadium), Kashima Soccer Stadium i Ibaraki, Saitama Stadium, Sapporo Dome, Sendais Miyagi Stadium og Stadium Yokohama. Det blir definitivt spennende Fotball OL 2020.

Flotte arenaer som passer perfekt for OL og japanerne vil garantert skape fantastisk god stemning. Hvem husker vel ikke Fotball-VM i 2002 som ble arrangert i Sør-Korea og Japan?

Det vil være 16 herrelandslag inkludert Japan , mens det er 12 kvinnelandslag med i OL-fotballen. Kravet er som vanlig at gutta stiller med en tropp bestående av Under-23 spillere (født 1. januar 1997 eller senere). Samt 3 stjernespillere utenfor alderskvoten. Dame-fotballen har ingen slike krav og stiller med de beste mannskapene tilgjengelig.

Hvem vinner Fotball OL 2020?

Sør-amerikanerne har dominert, og Argentina vant i Beijing og Aten mens Mexico vant noe overraskende i London. Brasil fikk revansje i OL-2016, og i Japan skal de forsvare gullet fra Rio. Tyskland er regjerende mester hos damene, men gullgrossisten USA er alltid sterke. Japan har ikke gjort seg bemerket blant herrene, men det japanske kvinnelandslaget overrasket med sølv i London i 2012.

Det store spørsmålet er selvfølgelig: Kommer Paris St. Germains store verdensstjerne Neymar til Tokyo-OL? Det er samtidig stor medieinteresse rundt de tre stjernespillerne som Japan skal velge ut til å styrke OL-laget. Tro meg dette er gjeve plasser! I 2016 valgte Japan å stille med et ungt lag uten forsterkninger, og de har nok tatt lærdom av den OL-turneringen.

De tapte en ellevill gruppekamp mot Nigeria med 5-4. For deretter å spille 2-2 mot Colombia og avslutte med beseire Sverige 1-0. Fire poeng var dessverre ikke nok til å ta seg videre, og det ryktes at det japanske forbundet har jobbet veldig strukturert for å skape suksess på hjemmebane i 2020.

Talenter verdt å merke seg

Det skorter ikke på talent, og den internasjonale fotballfansen kjenner godt til japansk kvalitet på europeiske fotballbaner. Hidetoshi Nakata ble årets spiller i Asia både i 1997 og i 1998, og den slepne teknikeren gledet fans i Roma, Fiorentina og Bolton. Den grønne delen av Glasgow jublet hver gang Shunsuke Nakamura skrudde frispark etter frispark rett i krysset. «Skru’n som Beckham», sa japaneren og Celtic-fansen jublet. Ofte. Sjekk ut vår side om Odds på OL 2020 for å holde deg oppdatert.

Shinji Ono la Rotterdam for sine føtter på begynnelsen av 2000-tallet da han var med på å vinne UEFA-cupen med Feyenoord i 2002. Keisuke Honda kan jo kalles en levende legende i hjemlandet etter å ha tjent store penger i Europa med CSKA Moscow og Milan og nå med Pachuca i Mexico. Med over 90 landskamper, 2 VM-deltakelser og Asia-mester i 2011 er det ikke umulig at Honda er en av stjernene som løper ut på OL-gresset i 2020 side om side med en sympatisk yndling fra Japan.

Shinji Kagawa

Dette er unggutten som tok det store steget fra Cerezo Osaka til Borussia Dortmund, for så å oppleve to ulykkelige sesonger i Manchester United og tilbake til gamleklubben i Bundesliga med en kontrakt som løper ut i nettopp 2020. Den asiatiske OL-nasjonen har nemlig sin egen Neymar. Han er Superstjerne. Playmaker. Nasjonens helt.

Han er Shinji Kagawa.