Hvilke TV-kanaler viser OL 2020?

Det koster å leke. Bare spør NRK som var «kongen på OL-haugen» i 50 år, og TV2 som innrømmer at Sotchi-OL kostet skjorta. Men for et par år siden hadde nok veldig få trodd at de olympiske sommerleker i 2020 skulle sendes på TVNorge og Eurosport, eller hva? Det er nemlig en ny sjef på banen, og for denne amerikaneren handler det om å bli større og størst.

OL 2020 på TV

I flere tiår var det jo bare fryd og gammen for Ola Nordmann da han skulle betale TV-lisensen. Helt siden 1964 hadde OL og store mesterskap vært bankers på NRK; det var reklamefritt, flust av dyktige TV-kommentatorer og for folk flest betydde «god TV» nettopp NRK. Men i 2011 åpnet den reklamefinansierte TV-kanalen TV2 lommeboken og betalte ca 100 millioner kroner for å vise vinter-OL i 2014 fra Sotchi samt sommerlekene i Rio i 2016.

Vi har fått en eksklusiv samarbeidsavtale med Sportaza, en bookmaker på nett med betalingsløsninger for norske kunder. Her får du 100% opptil 2100 kroner å spille med.

Hent din eksklusive innskuddsbonus for OL 2020 her! 

Og NRK? De ble henvist til radiosendinger fra Russland, og dette var et av flere slag i baugen for den statlige kanalen som alltid hadde likt å si at de er «best på vinteridrett». Nå var egentlig samme kanal i knestående etter å ha gått på en ny knock-out i forhandlinger. Det hjelper ikke å være god i sporet om man ikke har råd til å kjøpe ski og utstyr!

Hvilke kanaler viser OL 2020?

Det er TVNorge og Eurosport som skal vise verdens største idrettsbegivenhet, og de eies av giganten Discovery Communications som kjøpte OL-rettighetene fra 2018 til 2024. Prislappen? Ufattelige 1,3 milliarder Euro, altså over 12 milliarder kroner. Det skal sies at TV2 og NRK kastet inn håndkleet med verdighet og sunn fornuft i denne sinnsyke pengegaloppen. Per dags dato er det rett og slett for dyrt å konkurrere mot giganten Discovery Communications som er et amerikansk fjernsynsnettverk.

Discovery? Du tenker kanskje på noen dokumentarer etter midnatt blandet med reklamer fra nettcasinoer og spillselskaper? Det var da kanalen het The Discovery Channel, og veldig mye har skjedd de siste årene. Oppkjøpet av TVNorge-gruppen SBS Broadcasting skjedde i 2013, og kanalporteføljen inkluderer MAX, FEM, VOX, Discovery Channel og TLC. Nå er dette et nettverk med totalt mer enn 100 kanaler i over 180 land og enorme 1500 millioner abonnenter!

OL 2020 på Discovery

Den norske befolkningen ble neppe overrasket da budkrigens vinner begynte å markere seg på den norske TV-arenaen. Med reklamefinansierte løsninger varslet Discovery tidlig at de ville satse tungt på sportsbegivenheter, og det var ingen tvil om at dette var en gjeng med store økonomiske muskler. Kanalen Max viste landskamper, mens TVNorge brukte store budsjetter på nye kreative underholdningsprogrammer.

Og du husker vel bråket i Norge da Norges Fotballforbund solgte medierettighetene for Tippeligaen og OBOS-ligaen til Discovery Networks? De hadde posisjonert seg godt og mye ville ha mer. OL-rettighetene gir makt, og nå har de kontroll på alle plattformer; betal-TV, gratis sendinger, nett og mobil. I TV-avtalen har Discovery forpliktet seg til å sende minst 200 timer gratis fra sommer-OL, og alle konkurranser blir trolig vist gratis på Eurosport Player som var en suksess under vinter-OL fra Pyeongchang i 2018.

OL 2020 på NRK eller TV2?

Vil vi savne sendingene fra NRK og TV 2? Dette er egentlig et tøvete spørsmål fordi store attraktive begivenheter og internasjonale mesterskap koster mye penger. Slik er dagens businessverden, og reklamepauser og betalingskanaler er nå en del av hverdagen. Det betyr at de store vinnerne av denne TV-avtalen er norske OLfans fordi vi som nasjon er verdensmester på å følge med direkte till alle døgnets tider uansett arbeidstid. Utøverne selv skal ikke klage fordi de får masse TV-tid og produktet vises til alle verdens land.

Det betyr at IOC kan telle penger herifra til månen.