Karaoke under Tokyo OL 2020?

Vi fortsetter vår OL Guide 2020 med å skrive litt om Karaoke, som er en obligatorisk ting å gjøre om du er i Japan. Hvis du har litt ledig tid under OL 2020, så anbefaler vi på det sterkeste at du besøker en Karaokebar.

Underholdning betyr karaoke. Men den japanske formen for karaoke er ganske så annerledes enn å se en beruset nordmann på byen en lørdag kveld. Her snakker vi en viktig kulturarv som har en naturlig rolle i Japans ryggrad fordi man ønsket å underholde landets gjester med musikk.

Det er dog litt annerledes i Norge fordi karaoke er som regel en blodig fornærmelse mot originalversjonen.

Karaokens opprinnelse

Karaoke stammer fra det tidlige 1900-tallet og betyr «tomt orkester». Daisuke Inoue er oppfinneren av karaokemaskinen, og han var en trommist i et hobbyband på begynnelsen av 70-årene. Han kunne ikke spille trommer og han var ikke musikalsk. Du kjenner typen fra dine sprell på Danskebåten da du var yngre fordi dansebandet kunne ikke spille og trommemaskinen dominerte.

Karaokens utvikling

Men Japan er jo kjent for både innovasjon og teknologi, og landet er stolt av Inoues kreative verk. I Tokyo er karaoke hverdagsunderholdning. Mens nordmenn tar en matbit og kaffekopp etter arbeidstid går japanerne på en bar, til et hotell eller restaurant. De blir anvist et hyggelig intimt rom med en liten gruppe venner. En kanne te, litt snacks, mikrofon og en meny med tusenvis av sanger er alt man trenger når man skal synge lokale tekster som vises på videoskjermen.

Hva må man betale?

Inngangsprisen varierer fra karaokebar til karaokebar, men dette er som bowling eller biljard. Du betaler enten per person eller per halvtime, og du må bestille enten mat eller drikke. Men reiser du alene er det fortsatt håp om du ikke ønsker å gå på leting etter japenere som sikkert ikke ønsker å høre din sangstemme.

Kan man synge karaoke alene?

Karaokebaren 1Kara tilbyr nemlig karaoke for en gjest, og her kan du sitte i din egen bod. Du kan drikke, spise og synge deg hes mens du slipper å tenke på sidemannen eller at du ødelegger kveldens sosiale gruppefest. Syng for full hals og smell til med tidenes luftgitar. Men bli ikke overmodig med alkoholen for Smash Hits er karaokebaren som gir deg muligheten til å vise frem ditt scene- og sangtalent foran et krevende publikum av ymse nasjonaliteter. Rock and roll all night, eller hva?

Jan Ken Pon er en rockebar som har et liveband på scenen, og her kan ivrige og overmodige lokale helter synge mens bandet tar en pause. Du har kanskje forstått at Tokyo elsker musikk og spesielt rock? Vi anbefaler også et besøk på Gigabar fordi her kan du synge, spille bass, rive i et par gitarriff eller tromme i vei backet opp av livebandet.

Det finnes mange gode guider til karaokebarer – men vi vil anbefale TheGuardian sin artikkel om Topp 10 barer i Tokyo, her finner du noe som passer for enhver smak. Les hele artikkelen her.

Andre gode karaokeplasser å velge i Tokyo er Karaoke Kan, Lovenet, Amour Bar & Karaoke, Studio Himawari, Uta Hiroba, Hallway Uta Hiroba og Pasela Resorts. Husk også å lese våre oddsguide for OL 2020.

DDE big in Japan?

Karaoke er jo faktisk gøy iallefall senere på kvelden når alle har fått litt godt i glasset, og kanskje Tokyo vil sette pris på DDEs «Det går likar no»? Det er sikkert litt harry, men det er favorittsangen med et par sterke dråper innabords. Er man fra landet, så er man fra landet.

Det blir liv i Tokyo i 2020. Rai. Rai.