Sommer OL 2028 – Los Angeles

Den 14. juli 2028 blir den olympiske ild tent for 34. gang. Denne gangen er det en av verdens mest berømte byer – Los Angeles – som skal ønske eliten i sommersport og publikum fra hele verden velkommen til en uforglemmelig opplevelse.

De 34. Olympiske sommerleker

Normalt er det knyttet stor spenning til hvilken by som får huse de olympiske leker. Det var det ikke denne gang. Den olympiske komité hadde annonsert at de ønsket å tildele Paris og Los Angeles sommerlekene i hvert sitt år. Etter at flere byer da trakk sin søknad, og Paris ble tildelt Sommer-OL i 2024, ble det klart at de 34. olympiske leker ville gå til Los Angeles. I september 2017 ble USAs nest største by offisielt erklært som vertskap for sommerlekene i 2024.

Økonomisk suksess?

Det har lenge vært et problem at vertsbyene for OL går med underskudd. Los Angeles gikk med overskudd under OL i 1984 og regner med å gjenta den øknomiske suksessen i 2028.

Spektakulære idrettsarenaer

Dette blir ikke første gang Los Angeles er vertskap for de olympiske leker, Sommer-OL ble også avholdt her i 1932 og 1984. Byen har flere praktfulle idrettsanlegg som Los Angeles Memorial Coliseum, Banc of California Stadium og Sofi Stadium i Hollywood Park, som gjør Los Angeles til et ypperlig sted for sport.

Åpningsseremonien i juli vil trolig finne sted på LA Memorial Coliseum, også kjent som The Grand Old Lady, slik som i 1932 og 1984.

Kultur, glamour, strand og sport

Englenes by på Californias vestkyst har et fantastisk klima, noe som gjør byen ideell for utendørs aktiviteter. Byen tilbyr selvfølgelig ikke bare sportslige aktiviteter. Som verdens mest ikoniske filmby kan de by på en god porsjon glamour og kultur. Det fasjonable nabolaget Beverly Hills, Hollywood Walk of Fame og Universal Studios er alle severdigheter som er verdt et besøk.

Vi gleder oss til Olympiske Leker 2028, og skal naturligvis komme tilbake med en fullstendig guide når det nærmer seg.