Dagens OL-øvelser – tirsdag 15.februar

Nøkkeløvelser

Kl. 02.30: Friski, slopestyle, menn, finale 

Favoritter

  1. Fabian Boesch, vinnerodds 15.00
  2. Birk Ruud, vinnerodds 6.00
  3. Alexander Hall, vinnerodds 7.00

Kl. 09.00: Kombinert, hopp, stor bakke, menn 

Kl. 12.00: Kombinert, langrenn 

Favoritter

  1. Jarl Magnus Riiber
  2. Johannes Lamparter
  3. Eric Frenzel

Kl. 10.00: Skiskyting, stafett, menn 

Favoritter

  1. Norge, vinnerodds 1.60
  2. Frankrike, vinnerodds 4.75
  3. Tyskland, vinnerodds 12.00

Vurdering

En dag med varierte og spennende øvelser for Norge. Først ut er Birk Ruud, som skal prøve å hente hjem medalje i slopestyle. Sveitiske Fabian Boesch er i våre øyne hakket foran Ruud, grunnet hans overtak på «rail-segmentet».

Kombinert er neste øvelse på agendaen, og her står det i våre øyne mellom Jarl Magnus Riiber og Johannes Lamparter. Jarl Magnus Riiber gjør sin mesterskapsdebut etter å ha vært covidfast på hotellrommet. Riiber er verdens beste kombinertutøver, men spørsmålet er om hanklarer å komme seg i konkurranseform etter en særdeles spesiell oppladning. Jørgen Graabak er i knallform og kan overraske igjen, mens tyskerne Lamparter og Frenzel er alltid farlige. 

Dagens tredje og siste øvelse vi kan glede oss til, er herrenes skiskytterstafett. Norge har 4 av de 10 øverste i verdenscupen og dermed et veldig godt utgangspunkt for å lykkes her. Brødrene Bø har gjort et knallmesterskap til nå, mens det hviler et stort spørsmålstegn over fjorårets verdenscupvinner Sturla Holm Lægereid. Han han truffet det meste utenom blinken så langt i mesterskapet, og må opp minst ett hakk hvis Norge ikke skal hjektes av fra start. Vi har trua på at stafett får frem det beste i Sturla, og at de norske gutta setter erkerival Frankrike på plass i en superjevn duell.