Dagens OL-øvelser – onsdag 16. februar

Nøkkkeløvelser

Kl. 03.15: Alpint, slalåm menn 1. omgang 

Kl. 06.45: Alpint, slalåm menn 2. omgang 

Favoritter

 1. Sebastian Foss Solevåg, vinnerodds 7.00
 2. Daniel Yule, vinnerodds 23.00
 3. Noel Clement, vinnerodds 6.50

Kl. 08.45: Skiskyting, stafett, kvinner 

Favoritter

 1. Frankrike, vinnerodds 5.25
 2. Sverige, vinnerodds 1.75
 3. Norge, vinnerodds 4.25

Kl. 10:00: Lagsprint, kvinner og menn, klassisk, semifinaler 

Kl. 12:00: Lagsprint, kvinner og menn, klassisk, finaler 

Favoritter

Menn

 1. Norge
 2. Frankrike
 3. Russland

Kvinner

 1. Sverige
 2. USA
 3. Norge

Vurdering

Nok en dag hvor medaljesjansene til Norge er særdeles gode. Herrenes slalåm åpner ballet, og her tror vi verdenscupleder Sebastian Foss Solevåg beviser hvorfor han er det nettopp det. Han vant verdenscupen i fjor, og ligger an til å repetere bragden. Sveitsiske Daniel Yule og alltid solide franske Noel Clement kommer ikke til å gjøre det enkelt, men vi har full tro på at Foss Solevåg takler presset. 

Videre har vi kvinnenes skiskytterstafett, hvor vi tror Frankrike haler i land seieren. De har per dags dato 4 løpere innenfor topp 12 i verdenscupen, noe som gjør de til storfavoritter. Søstrene Øberg kommer egenhendig til å få Sverige til å henge med i toppen, men vi tror ikke de når helt opp til Frankrike. Til tross for at Norge ikke har de beste resultatene på stafett i år, har vi verdens beste kvinnelige skiskytter i Marte Olsbu Røiseland, og en rekke andre løpere med stort potensial. Dersom løpere som Tiril Eckhoff har dagen, kan Norge være med å kjempe om medaljene. 

Deretter blir det lagsprint med både kvinner og herrer. Klæbo og Valnes er favoritter på herresiden, og vi tror det kun er den franske duoen Richard Jouve og Lucas Chanavat som kan true de norske guttene. På damenes side går svenskene inn som storfavoritter, og vi tror de lever opp til forventingene. De norske jentene har hatt et svakt mesterskap, og skal være heldige om det blir medalje. USA skal ta sølvet her.