Viktor Hovland ute av medaljekampen

Etter runde tre skal det et under til for at Viktor Hovland skal kunne ta en medalje i Golf OL 2020. Spillet satt ikke som det skulle for Viktor i natt, og det virket som han mistet flyten. Han var gullkandidat ved starten av turneringen, og hang forøvrig godt med helt fram til gårsdagens runde.

Nå derimot ligger han fem under par og er dermed langt nede på resultatlisten før den siste og avgjørende runden. Det skal rett og slett et under til for at Viktor skal nærme seg topp tre. I nattens runde endte Viktor Hovland på par, som ikke holder med et så bra felt.

I et intervju med VG er nordmannen slettes ikke fornøyd med egen innsats og uttaler at det ble mye opp og ned – og at han tok feil valg innimellom. Golf er en veldig krevende sport, og små feil koster mye.

Vi håper Viktor kan heve seg, og klatre på listene på finaledagen slik at sluttresultatet blir ganske bra til slutt. Kan vi håpe på en topp ti plassering uansett? Lederen X. Schauffele ligger på 14 under par. På delt niendeplass ligger Fleetwood og Lowry med 10 under par.

Finalerunden blir veldig spennende, for på andre plass med bare et slag etter lederen ligger nemlig hjemmefavoritten Hideki Matsuyama. Han har tidligere vist at han er en spiller i verdensklasse, og slår ofte til når det gjelder som mest.

Vi tror at han kommer til å være best når det gjelder, og stikker av med seieren i hjemlandet. Vi heier på Hideki Matsuyama, og kommer til å følge den siste runden med argusøyne.