Dagens øvelser – tirsdag 8. februar

Nøkkeløvelser

Kl.04.00: Alpint, super-G, menn 

Favoritter:

 1. Aleksander Aamodt Kilde  Vinnerodds 2.75
 2. Marco Odermatt  Vinnerodds 2.85
 3. Vincent Kriechmayr  Vinnerodds 10.00

Kl. 09:00: Langrenn, sprint, fri teknikk, kvinner og menn 

Favoritter:

Menn: 

 1. Johannes Høsflot Klæbo 
 2. Erik Valnes 
 3. Richard Jouve 

Kvinner:  

 1. Maja Dahlquist 
 2. Anamarija Lampic 
 3. Mathilde Myhrvold 

Kl. 09:30: Skiskyting, 20 kilometer, menn 

Favoritter:

 1. Quentin Fillion Maillet 
 2. Emilien Jacquelin  
 3. Tarjei Bø 

 

Vurdering

Det er duket for nok en dag med tre spennende øvelser på agendaen. Aleksander Aamodt Kilde har virkelig funnet formen før OL, og han har vist hvor god han kan være. Per dags dato leder han verdencupen i Super-G foran sveitsiske Marco Odermatt, og vi tror det blir disse to det står mellom her.

I dagens andre øvelse finner vi kanskje det sikreste gulltipset i dette OL. Det er kjent at man «Ikke skal selge skinnet før bjørnen er skutt», men i dette tilfellet står Klæbo bak treet med bjørnen i siktet, og venter bare på å fyre av.

Han har vært dominerende i hele år, og vi ser ingen grunn til at dette ikke skal fortsette. Erik Valnes har også toppet formen inn mot OL, og er soleklar pallkandidat . En annen mann det er verdt å se opp for er Richard Jouve, som hele sesongen har levert solide prestasjoner i finaler som hovedsakelig har vært preget av nordmenn.

På kvinnesiden er Maja Dahlquist den store favoritten. Hun har ikke vært like dominerende som Klæbo, men har fortsatt vært den desidert beste kvinnelige sprinteren i verden denne sesongen. Lagvenninnen Johanna Hagstrøm innehar per dags dato fjerdeplassen i sprintverdenscupen. Likevel stiller vi spørsmålstegn ved hvorvidt hun tar medalje her, med tanke på hennes negative formutvikling.

På den andre siden har vi Mathilde Myhrvold, som har vist stigende form, og virkelig har begynt å få resultater inn mot OL. Vi har troa på at 23-år gamle OL-debutanten takler presset i sitt første store mesterskap, og skaffer Norge en bronse. Slovenske Anamarija Lampic er også verdt å nevne. Hun går nærmest aldri et dårlig renn, og dersom Dahlquist eksempelvis skulle falle, ha dårlig smøring, eller rett og slett ikke har dagen, tviler vi ikke et sekund på at Lampic er der for å snappe en potensiell gullmedalje. 

Skiskytterherrenes 20-kilometer kan fort bli et oppgjør mellom Norge og Frankrike. Fillion Maillet har vært dominerende i hele år, og leder verdenscupen med klar margin, foran landsmannen Emilien Jacquelin. Vi tror derimot dette kommer til å være langt jevnere enn det verdenscupen gir utrykk for.

Jacquelin har faktisk bedre resultater en Maillet når det kommer til fellesstart, mens sistnevnte virkelig hevder seg når jaktstart er på programmet. Vi tror likevel at Maillet trekker det lengte strået her, men Jacquelin kommer ikke til å gi seg uten kamp. Bak de to franskmennene har svenske Sebastian Samuelsson hatt en sterk sesong, men har ikke levert varene på fellesstartene. Den norske duoen Tarjei Bø og Vetle Sjåstad Christiansen har på den andre siden levert veldig godt på fellesstartene. Og mesterskapsløper nr.1, Johannes Thingnes Bø, samt tyskerne Johannes Kühn og Benedikt Doll, kan aldri avskrives. Vi tror derimot at de gamle er eldst, og at storebror Bø trekker det lengste strået i kampen om den gjeve bronsemedaljen.