Dagens OL-øvelser – søndag 6.februar

Nøkkeløvelser

04:00: Alpint, utfor menn

Favoritter

  1. Beat Feuz
  2. Aleksander Aamodt Kilde
  3. Dominik Paris

08.00: Langrenn 30 kilometer fellesstart med skibytte, menn

Favoritter

  1. Johannes Høsflot Klæbo
  2. Alexander Bolshunov
  3. Hans Christer Holund

12:00: Hopp, normalbakke, menn

  1. Ryoyu Kobayashi
  2. Karl Geiger
  3. Marius Lindvik

Vurdering

Denne søndagen er det en rekke øvelser å se frem til! Utfor er det første som står på menyen, og her har Dominik Paris, Aleksander Aamodt Kilde, Beat Feuz og Mathias Mayer utgjort verdenstoppen denne sesongen. Ellers er suverene Marco Odermatt også fantastisk god, men det faktum at utfor på papiret er hans svakeste disiplin, gjør at vi tror han kommer til kort her. Det kan bli et skikkelig rotterace mellom disse fire, hvor den sveitsiske ringreven Beat Feuz tar gullet foran vår formsterke Aleksander Aamodt Kilde, og med italieneren Dominik Paris på tredjeplass.

Neste øvelse på agendaen er herrenes 30 km med skibytte. Klæbo har vært dominerende hele sesongen, på så godt som alle distanser. Han beviste i 2018 at OL ikke skremmer han, og seiler i våre øyne opp som den klokkeklare favoritten her. Hans nærmeste konkurrent er russiske Alexander Bolshunov, som vant denne distansen under OL i 2019. Til tross for litt svake resultater inn mot OL, har Bolshunov helt klart muligheten til å kjempe i toppen hvis han har dagen. Vi har også tro på at nordmannen Hans Christer Holund og finnen Iivo Niskanen kan være med i medaljekampen.

Dagens tredje øvelse er herrenes normalbakke, hvor vi tror Ryoyu Kobayashi og Karl Geiger kommer til å gjøre det best. Den norske duoen Halvor Egner Granerud og Marius Lindvik bør også være helt oppe i toppen. Vi har troa på at Lindvik trekker det lengste strået her, med tanke på at han har vist å være i veldig god form før mesterskapet