Dagens OL-øvelser – lørdag 12. februar

Nøkkeløvelser

Kl. 08.30: Langrenn, stafett, kvinner 

Favoritter

  1. Sverige 
  2. Russland 
  3. Norge 

Kl.10.00: Skiskyting, sprint, menn 

Favoritter

  1. Johannes Thingnes Bø, vinnerodds 3.50
  2. Quentin Fillon Maillet , vinnerodds 3.50
  3. Benedikt Doll, vinnerodds 15.00

Kl. 12.00: Hopp, stor bakke, menn 

Favoritter

  1. Ryoyu Kobayashi, vinnerodds 3.50
  2. Marius Lindvik, vinneroods 3.50
  3. Halvor Egner Granerud, 8.00

Vurdering

Her snakker vi om en potensiell veldig god dag for norske medaljer. På kvinnenes stafett er Norge, Sverige, Finland og Russland som er de åpenbare medaljekandidatene. Norge er en outsider, og har et svakere lag enn på mange år. Sverige skal normalt være klar favoritt her, men det har lugget litt for Stina Karlsson & co så langt i mesterskapet. knallsterke løpere. Finland er i knallform og Russland er som vanlig i draget når det er mesterskap. Dette blir en skikkelig «rysare».

I skiskyting ligger det også an til en skikkelig thriller under herrenes sprint. Vi tror det blir et klassisk oppgjør mellom Norge og Frankrike, der vinner av normaldistansen, Quentin Fillon Maillet og Johannes Thingnes Bø kommer til på kjempe om gullet. Sturla Holm Lægereid og Tarjei Bø er andre sterke kort, mens Emilien Jacquelin plutselig kan finne formen. Den solide tyskeren Benedikt Doll er alltid å regne med.

Det er også gode norske sjanser i hoppbakken. Marius Lindvik er i superform og vant kvaliken, mens Halvor Egner Granerud begynner å finne tilbake til fjorårets nivå. Vi tror dessverre suverene Ryoyu Kobayashi fortsetter seiersrekken, men har stor tro på at den norske duoen havner på pallen.