Streame OL 2020 – OL på nett er ikke lett!

Vi har tatt en prat med vår OL ekspert Erlend Loe om å streame OL 2020 på nett, han mener det nødvendigvis ikke er så lett. Heldigvis er de fleste av oss mer teknisk begavet enn denne professoren. Sannheten er at det er veldig lett å streame all sport på nett.

Ikke mer tradisjonell TV?

Glem tradisjonell TV-titting og programmer til faste sendetidspunkter. Nå streamer vi alt. Film, musikk, TV-serier, LIVE-underholdning og selvfølgelig olympiske leker. Det er jo så lett bare man vet hvordan man gjør det. Men er man ganske uteknisk og med kort lunte, ja da er det fare for at både laptop og flatskjerm forsvinner ut av vinduet.

Professor Ole Loe er født etter 2. verdenskrig men dessverre lenge før filmregissør Ivo Caprino og tegneren Kjell Aukrust hadde begynte å tenke på Flåklypa Grand Prix, og her er hans ærlige versjon av den tekniske utviklingen.

Det er dessverre muligheter for at jeg blir jævla grinete under Tokyo-OL i 2020. Det er som å stille på startstreken mens du samtidig vet at du ikke er godt nok forberedt sammenlignet med de yngre og smartere konkurrentene. Jeg tror faktisk den eldre generasjonen gruer seg litt fordi det er komplett umulig å ha oversikten i denne kaotiske og svært så tekniske TV-hverdagen. Men de olympiske leker er og blir verdens største idrettsbegivenhet, og vi vil se alt.

TV lisens for dinosaurer?

Den kjære TV-lisensen tilhører visstnok dinosaurens tid. Min tid. For meg er det snart vanskelig nok å skru på TVen. Nå er det alt av hersens tekniske duppeditter, innlogging og TV-guide som gjelder. Det sies at man zapper liksom ikke gjennom kanalene lenger, det er noe de eldre gjorde i gamle dager. Tøys og tull, jeg har aldri zappet! Jeg så på NRK og litt på TV2. Men reklamefri-TV er visstnok populært med alt mulig av dramatiske TV-serier med narkobaroner fra Colombia og britiske idioter på reise i utlandet. Det er da jeg må spørre; hva med oss gamle som ønsker å se direktesendt sport på TV? Hva hendte med parabol og kabel?

Svaret fra den eplekjekke naboen fra beste vestkant var: «Ole, det er jo bare å abonnere på alle strømmetjenestene. Smart er løsningen. Da har du ikke bare tilgang til NRK 1, NRK2, NRK 3, TV2 men også TV2 Sumo, TVNorge, Viaplay, Netflix, Eurosport og mye annet. Se sport og action i stua døgnet rundt, kompis.»

Smart TV

Med smart mente naboen at jeg må ha smart-TV. Men undertegnede tenkte at det var like smart å koble datamaskinen til fjernsynet med en HDMI-kabel og benytte det som skjerm. Det funka ikke! Nå har jeg slått i stykker computeren, det lukter fortsatt krutt av veggkontakten i stua og TVen er svart som faen. Det er jaggu bra jeg ikke har like enkel tilgang til skytevåpen som Harald Stenvaag.

Men herregud, hvor vanskelig skal det være? Jeg vil se Karsten Warholm løpe 400 meter over 11 hekker. Jeg skal se Edvald Boassen Hagen sitte på sykkelsetet. Skal jeg altså bla opp flere hundrelapper i måneden for å se filmer og annen underholdning som jeg har null interesse av? Jeg driter i om OL er tilgjengelig på 10 ulike plattformer og at den strømmes i 3 videoformater. Jeg er en enkel sjel som bare trenger en kanal og litt lyd. Jeg må se hekk. Jeg vil se Jakob Ingebrigtsen løpe 1500 meteren. Jeg skal se slegge, fekting, spyd og håndball. Jeg skal pokker meg også få med meg kappgang. Jeg skal se ALT fra Tokyo!

Streame OL 2020 på nett

Jeg vet at Discovery, eieren av TVNorge og Eurosport, har rettighetene til OL-sendingene i Norge, og jeg har lest meg opp på at Eurosport Player er en egen strømmetjeneste for OL-sendinger på nett. Med TV og nettbrett kan norske seere se OL-studio, titallstimer med direktesending fra OL-arenaene og få muligheten til å se repriser og høydepunkter fra dagens begivenheter. Det liker jeg, og verden må gå videre selv uten NRK.

Men da jeg skulle gå til innkjøp av et slikt Smart-TV ble det ampert. Han butikkmedarbeideren irriterte meg noe voldsomt, jeg ville helst gå i fred mens jeg studerte de elleville prislappene. «Herr Loe, hvilken strømmetjeneste passer deg best da? Du skal vel kanskje se Tippeligaen, ikke sant?»

Discovery har rettighetene til OL 2020

Seriøst! Hvem faen ser på den dritten! Toppligaen i Norge kan gjerne hete OBOS-ligaen, jeg bryr meg ikke. Champions League og Jan Åge Fjørtoft er oppskrytt, og heldigvis har jeg mye annet å gjøre i de aktuelle midtukene. Jeg vet at Discovery har sikret seg flere eksklusive sportsrettigheter, men golf dropper jeg inntil casinokongen Hallvard Flatland er tilbake på skjermen. Sykling derimot er midt i blinken for meg. Her snakker vi jo ekte olympisk idrett!
«Men Herr Loe, du ønsker vel et bredt utvalg av kanaler? Eksklusive serier? Du har kanskje barn?»

ViaPlay, Apple Airplay, Chromecast?

Nei, nei og atter nei. Jeg er evig singel og privatlivet mitt trenger han ikke stikke nesen sin i. Jeg skal se Karsten Warholm. Unggutten som løper fortere enn haren hopper. De butikkfolkene hakket hull i hodet på meg, og er det egenlig rart man blir provosert og forbanna!?! Jeg burde visstnok velge C More-pakken, HBO Nordic om jeg er glad i Hollywood og selvfølgelig Netflix.. Jaha? Jeg ristet bare oppgitt på hodet da de ramset opp uforklarlige spørsmål som «hva med Viaplay? AirPlay? Altibox? Amazon Prime? Chromecast? iOs? Pay-per-view? Popcorn Time? Twitch? Android?»

Snakk norsk!

Og da spurte de meg om jeg har hjemmekinoanlegg, Dplay og lydplanke