Vinter-OL 2022 finner sted i Beijing fra fredag 4.februar til søndag 20.februar. Her skal vi lose deg gjennom programmet, begivenheter og annen informasjon som er nødvendig for deg gjennom de kommende olympiske lekene.

Generell informasjon

Vinter-OL blir arrangert hvert fjerde år, og består av 15 forskjellige idretter og 109 forskjellige øvelser. Norge, som et land der befolkningen sies å være født med ski på beina, sender flere utøvere til denne begivenheten. Dette fører selvsagt til stort engasjement blant de fleste nordmenn.

Hvor kan jeg se vinter-OL 2022?

Discovery har rettighetene på tv-sendingene av vinter-OL i Bejing 2022, som vil si at OL blir sendt på TV-Norge og de fleste Eurosport-kanalene. Har du ikke skaffet deg konto hos Discovery eller Eurosport ennå, kan det lønne seg å begynne å tenke på dette. Du må nemlig ha en konto der for å kunne streame på mobil eller i nettleseren.

Hurtiglinker:

Program OL 2022

Nyheter OL 2022

Oddstips OL 2022

Norske utøver i Tokyo OL 2022

Gullmedaljehåp Tokyo 2022

Nye idrettsgrener OL 2022

Wikipedia OL 2022

Hvordan påvirker coronapandemien OL?

Mange har nok lyst til å være tilskuere til OL i Beijing. Dessverre så blir dette neppe mulig for flertallet, da det nemlig bare er fastboende i Kina som får være publikum. Utøvere som ikke er fullvaksinerte må være tre uker i karantene før de får delta i OL. De får heller ikke bevege seg fritt, men må ha en hensikt for å forflytte seg mellom de ulike arenaene – enten det er trening, konkurranse eller arbeid.

Som under sommer-OL i Tokyo, vil det bli gjort daglige spyttprøver blant deltakerne for å hindre smitteutbrudd under arrangementet. Det strenge testregimet i Japan vil bli opprettholdt i Beijing.

Norske utøvere

Det er flere norske OL-håp som skal til Beijing for å prøve å få med seg medaljer hjem. Blant disse utøverne finner du Therese Johaug, Tiril Eckhoff, Kjetil Jansrud og Johannes Høsflot Klæbo. Det er også mange som nå skal ut for å forsvare titler de har fått i tidligere konkurranser. For eksempel Therese Johaug har tatt nesten alt hun kan vinne, men mangler OL-gull.

Den norske troppen kommer til å bestå av rundt 90 utøvere, som skal delta i 65 av de 109 øvelsene som er planlagt for Beijing. Det er noen usikkerheter når det kommer til enkelte av grenene. Blant annet må ishockeylandslaget komme med, men utøverne er nødt å komme seg gjennom kvalifiseringene.

Disse starter 20.desember og varer til og med 20.januar. Det er ingen grunn til å tro at de ikke kommer til å klare kvalifiseringskravene, men fram til de har bestått, er det likevel ikke mulig å være bastant.

Medaljehåp Vinter-OL 2022

Gracenote mener at Norge kommer til å vinne 22 gullmedaljer, 13 sølvmedaljer og 9 bronsemedaljer i det kommende vinter-OL i Beijing. Her står Therese Johaug og Johannes Thingnes Bø for 3 gullmedaljer hver.

På grunn av Russlands deltagelse i de kommende lekene, er Olympiatoppen litt med tilbakeholden og spår at det er 30 medaljer som er sannsynlig. Forrige OL var et unikum når det kom til antall medaljer – både for Norge og hvilken som helst annen nasjon.

Tipp på live resultater

For alle som ønsker litt mer spenning, gir vi muligheten for å tippe på live resultater under OL.