Norske medaljehåp – håndballgutta

De norske håndballguttene er en sterk medaljekandidat i Sommer-OL 2020. Bookmakerne hos ComeOn gir i skrivende stund 4,20 i odds på gullmedalje til Norge. Det er noe lavere odds enn de gir til Danmark og Spania, med det er helt åpent i teten.

Norge skal spille i gruppe A sammen med Frankrike, Tyskland, Brasil, Spania og Argentina. Fire av de seks lagene går videre til kvartfinale. Det er derfor nesten garantert at Norge går videre til kvartfinale, men vi skal selvfølgelig ikke ta seieren på forskudd.

Gruppespillet i Tokyo OL 2021

Den første kampen spilles lørdag 24. juli da Norge møter Brasil på Yoyogi National Stadium. Kampen starter kl. 02.00 norsk tid (kl. 09.00 lokal tid). Den kampen skal Norge vinne 10 av 10 ganger så her forventer vi to-sifret målforskjell.

Den neste kampen blir mot Spania på mandag 26. juli kl 07:15 (kl. 14:15 lokal tid). Spania er dessverre favoritt hvis vi skal tro på oddssetterne hos ComeOn, men det er veldig små marginer som skiller de to lagene. Hvis de norske gutta har en god dag på jobben så kan det altså gå vår vei. Selv med tap i denne kampen så bør vi uansett gå videre til kvartfinale da de andre lagene er betydelig svakere enn det norske håndballaget.

Verdens beste håndballspiller

Den 25 år gamle trønderen Sander Sagosen er fortsatt ansett som verdens beste håndballspiller og blir forhåpentligvis toppscorer i OL. Sagosen har spilt 105 landskamper for det norske A landslaget og har scoret 498 mål så langt i landslagskarrieren.

Det norske laget

Målvakter

Torbjørn Bergerud, SG Flensburg-Handewitt
Kristian Sæverås, FC DHfK Leipzig Handball

Kantspillere

Kristian Bjørnsen, HSG Wetzlar
Kevin Maagerø Gulliksen
, GWD Minden
Magnus Jøndal, SG Flensburg-Handewitt

Bakspillere

Christian O’Sullivan, SC Magdeburg
Sander Sagosen, THW Kiel
Gøran Johannessen, SG Flensburg-Handewitt
Magnus Fredriksen, HSG Wetzlar
Harald Reinkind, THW Kiel
Magnus Abelvik Rød, SG Flensburg-Handewitt
Kent Robin Tønnesen, Telekom Vezprem

Linjespillere

Bjarte Myrhol, Skjern Håndbold
Petter Øverby, HC Erlangen 
Magnus Gullerud, SC Magdeburg

Reserver standby i Japan under OL

Espen Christensen, IFK Kristianstad 
Sebastian Barthold, Aalborg Håndbold
Simen Holand Pettersen, Elverum Håndball