Karsten Warholm – Ny verdensrekord på 400m hekk (46,70s)

1. juli 2021 presterte Karsten Warholm tidenes beste løp i øvelsen 400m hekk med tiden 46,70s. Den joviale sunnmøringen har altså tatt ny verdensrekord i sitt første løp for sesongen, under Bislett Games 2021.

Warholm har blitt markant bedre hvert år de siste fem årene og nå er han altså best i verden.

Stemningen på Bislett Stadion var elektrisk torsdag kveld etter at det ble klart at Karsen Warholm er verdens raskeste mann på 400m hekk. Den prestasjonen kom på hjemmebane ikke minst. Warholm selv kommenterer det slik i et intervju med NRK:

«Altså, det her er så sjuk følelse. Jeg var rett og slett dritlei av å høre om verdensrekorden, så i dag så bestemte jeg meg for at nå gidder jeg ikke mer og skal prøve å sette den.»

Litt senere følger han opp med:

«Når jeg sto nede ved søppelbøtta der, så jeg ansamlingen av alle sånne proteindrikker og sjokoladebarer som jeg har lagt der de siste 3-4 månedene her på Bislett. Og da tenkte jeg, du fortjener det her».

Etter den siste setningen snudde Warholm ryggen til kameraet og spaserte vekk.

Det er altså en særdeles selvsikker verdensmester som nå setter Ulsteinvik på kartet. Det gjør han med et glimt i øyet.

Karsten Warhol er favoritt til å vinne OL-gull

Som regjerende verdensmester er det overveldende sannsynlig at Warholm kommer seg videre fra kvartfinalen i 400m hekk i Sommer-OL 2020, som starter fredag 30. juli, kl. 02.00 norsk tid.

Semifinalen starter kl. 12.00 norsk tid.

OL-finalen i 400m hekk for menn starter tirsdag 3. august kl. 02.00 norsk tid. Øvelsen skal foregå på Tokyo’s National Stadium kl. 09.00 (japansk tid).

Warholm har altså nå 30 dager på seg til å legge om til japansk tid for å unngå jetlag, men vi må tro at teamet har en klar plan for dette.