Gullmedaljehåp Tokyo OL 2020

Det er snart duket for sommerens store sportsbegivenhet, OL 2020 i Tokyo som arrangeres sommeren 2021 på grunn av Covid. Allerede før Fotball EM 2021 er over kan vi si at det trygt kan arrangeres sportsbegivenheter uten større restriksjoner, og det er helt klart noe annet å se sport med tilskuere. Er det noe vi trenger akkurat nå så er det sportsarrangement, og akkurat OL er helt spesielt. I år kan det også bli en medaljefest uten like for nordmenn, vi går i dybden og gir deg de største medaljehåpene med under en måned igjen før det braker løs i Tokyo.

Vi har delt oversikten opp i kategorier slik at det blir enklere for lesere å finne fram til kandidater for medaljer i OL 2020. Vi har valgt å fokusere på gullmedaljehåp i denne artikkelen.

Friidrett:

Karsten Warholm:

Rangert på topp i verden, og i form for tiden. Med to strake VM seire så reiser han til Tokyo med sekken full av motivasjon. Vi har stor tro på at Warholm kommer til å ta gull i Tokyo, det er med andre ord den største gullkandidaten vi har.

Jakob Ingebrigtsen:
Yngstemann i flokken, og gullkandidaten i 1500meter. Formkurven er uten tvil stigende, og med uvisshet om den Kenyanske løperen Timothy Cheruiyot så har Jakob en reell sjanse til gullmedalje i Japan. 1500 Meter er en øvelse som er preget av små marginer hvor den minste feil vil spille inn på resultatet. Vi krysser fingrene og gleder oss til å se Jakob Ingebrigtsen forhåpentligvis ta gull i OL 2020.

Golf:

Viktor Hovland:
Av noen kalt en outsider, og en topp ti kandidat. Er det en øvelse som er ekstra krevende i OL så må det være Golf. Selve turneringen spilles over 4 runder, noe som krever full konsentrasjon og dagsform hver eneste dag for å stikke av med seieren. Viktor Hovland har i den siste tiden vist en form som er på topp, nå senest med seieren i BMW International Open i Tyskland hvor han gikk helt til topps. Vi velger å kategorisere Hovland som en gullkandidat, men marginene er små og alt kan skje. At det blir spennende er det liten tvil om. Du kan lese mer hvorfor vi mener dette her.

Håndball:

Håndballjentene:
Håndballjentene må naturligvis med når vi prater om gullmedaljehåp i OL 2020. Forventningene til de er skyhøye etter deres prestasjoner år etter år, og det er ikke noe unntak i år heller. Vi mener Håndballjentene er gullfavoritter i Tokyo 2020, og vi gleder oss veldig til å høre kubjellene på tribunen når første kamp spilles.