Fremtidige OL

Vi har skrevet mye om sommer-OL i Tokyo 2020, men vi har også fremtidige OL å se frem til.

Tokyo 2020

Sommerlekene i Tokyo blir arrangert 24. juli til 9. august 2020. Du kan lese mer om lekene i Tokyo her.

Fremtidige OL

Beijing 2022

Etter vinterlekene i PyeongChamg i 2018 ble Det olympiske flagg overrakt til Chen Jining, borgermesteren i Beijing. Dette skjedde i avsluttningsseremonien og det var sjefen for Den internasjonale olympiske komité, Thomas Bach, som fikk æren av å gi flagget videre til neste vertsnasjon.

Kina’s president Xi Jinping var selvsagt også tilstede.

“Sammen med det kinesiske folket ønsker jeg våre venner fra alle verdenshjørner velkomne. En varm velkomst til dere alle. En varm velkomst til våre venner.” – Xi Jinping

Beijing blir med dette den første byen i verden som har arrangert både sommer-OL og vinter-OL. Dersom du sliter litt med hukommelsen så kan vi minne om at Beijing arrangerte sommer-OL i 2008.

Beijing 2022 blir garantert en suksess ettersom byen allerede har arrangert et vellykket OL og nå kan bygge videre på erfaringene de gjorde seg forrige gang.

Paris 2024

Sommerlekene i Paris 2024 blir holdt 26. juli til 11. august.

Franskmennene har planer om å bruke OL i 2024 til å bygge broer, etter å forhåpentligvis ha lagt en turbulent periode bak seg. Paris er en av de flotteste byene i verden og det franske folket elsker å vise frem sin kulturelle side så det er all grunn til å tro at Paris 2024 kommer til å ta pusten fra oss.

Paris er allerede et senter for idrett og det betyr at det ikke er behov for bygging av nye anlegg i stor skala. Planleggingskomitéen i Paris anslår at 95% av arrangementet vil bli holdt i eksisterende anlegg, eller midlertidige anlegg.

På det viset unngår vi den enorme sløsingen av ressurser som vi så bl.a. i Brasil og Sør-Korea. Sløsing i den skalaen lar seg uansett ikke gjøre i en verdensmetropol som Paris, i hvert fall ikke når det kommer til tomter. Det gjenstår selvsagt fortsatt å se hvor dyr affæren faktisk blir, og om franskmennene klarer å få bukt med de omstrakte korrupsjonsproblemene som har funnet sted i nylige OL.

OL i Paris kan fort bli det mest spektakulære noensinne ettersom lekene er planlagt å skje i nærheten av elven Seine med stopp både ved Eiffeltårnet og Grand Palais.

OL 2026

Hvilken by som får arrangere OL i 2026 blir kjent etter avstemningen som skjer den 23. juni 2019. Det vil skje når IOC samles i Lausanne, Sveits.

Los Angeles 2028

Få byer i verden er vel mer passende for sommerlekene enn Los Angeles, som er hovedstaden i den amerikanske solskinnsstaten.

Vi ser frem til et vanvittig show i byen som er hjem for Hollywood.

LA 2028 har følgende visjon:

  • Levere den ultimate personlige opplevelsen for utøverne.
  • Maksimere den eksisterende sportslige infrastrukturen for å sikre en bærekrafitg arv.
  • Skape et mer moderne image og show rundt OL for å inspirere ungdommen.
  • Gjør OL mer populært i USA.
  • Sørge for at OL bidrar positivt til byens økonomi.

1 en tanke om “Fremtidige OL”

  1. Det hadde vært veldig bra at Norge hadde fått et Sommer Ol for det har dem aldri hatt så det hadde passet i 2026.Et tips og tenke på hva.Mulig Bergen heller Oslo.Og særlig jeg som er veldig opptatt av dette med OL og dens historie som jeg kan mye om.

    Tor Raymond Hjemgaard.
    Gol i Hallingdal(Buskerud)??.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *